Archief/Nieuws

2005 2006 2007  2008

Nieuws van 2008

Brand bij scheepswerf Beuving op De Punt

Koe in de sloot Verlengde Boterdijk

Keukenbrand Willem van Graftweg

Oefening Else van der Laanhuis

Rein Sipma 12.5 jaar bij brandweer Eelde

Jaarlijkse feestavond

Caravanbrand Bruilwering

Ongeval Burg J.G.Legroweg

Assistentie autoladder en ambu  

Spinning marathon project Elf

Binnenbrand Fazantweg

Een beetje werken aan de conditie

Nieuwjaarsreceptie

Anne Kregel jr. 30 jaar brandweerman

Brand bij scheepswerf Beuving op De Punt

Bij een grote uitslaande brand in De Punt, zijn vanmiddag drie brandweermannen om het leven gekomen. Toen duidelijk werd dat de brandweermannen waren vermist, is er door de Alarm Centrale van Drenthe gelijk opgeschaald naar zeer grote brand.

De brand ontstond in een loods van een scheepswerf. In die loods stonden schepen gestald. De brand was in de wijde omgeving te zien, en de omgeving is ruim afgezet in verband met de rookontwikkeling. De omgekomen brandweermannen waren lid van het brandweerkorps van Eelde, dat als eerste ter plaatse kwam.

Uit de gehele provincie Drenthe is materieel aangevoerd om de brand te kunnen bestrijden, en om naar de vermiste brandweerlieden te kunnen zoeken. Ook vanuit Groningen werd ondersteunend materieel aangevoerd.

De gemeente Tynaarlo heeft een crisisteam samengesteld. De burgemeester heeft vanuit Zwitserland zijn medeleven met de familie en vrienden van de slachtoffers geuit. Hij zal direct terug komen naar Nederland.

Bron: 112groningen

 

 

Koe in de sloot Verlengde Boterdijk

Donderdag avond moest de brandweer van Eelde een koe van de verdrinkingsdood redden aan de Verlengde Boterdijk. Foto's Redline fotografie(Jan Welles)

.

 

Keukenbrand Willem van Graftweg

Zondag 20 april werd er een brand gemeld in een keuken aan de Willem van Graftweg. Door brand in een vaatwasmachine is er een behoorlijke schade ontstaan vooral door de rookontwikkeling die hierbij vrijkwam. Door snel optreden kon erger worden voorkomen. Foto's Martin Nuver www.112groningen.nl

.

 

Oefening Else van der Laanhuis

Op dinsdag 15 april werd er bij het Else van der Laanhuis in de nieuwe senioren woningen van de stichting Eelder woningbouw een grote oefening gehouden. Het ging om een brand ontstaan door werkzaamheden aan de linoleumvloer. Hierdoor kwamen meerdere bewoners in paniek en moesten door de brandweer worden gered. Deze grootschalige oefening was in samenwerking met de GHOR opgezet. Hier namen de brandweer posten van Eelde, Vries, Zuidlaren en Assen aan deel. Maar ook de geneeskundige kant was ruim vertegenwoordigt met Ambu's van UMCG het Sigma team en het Mobiel medisch team. Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen werd er gebruik gemaakt van lotus slachtoffers die diverse verwondingen hadden. Al met al weer een zeer leerzame oefening voor alle betrokkenen. Foto's Hans Soyer

.

Slachtoffer wordt overgebracht naar ziekenhuis

 

Rein Sipma 12.5 jaar bij brandweer Eelde

Rein Sipma was 1 april 12.5 jaar in dienst bij brandweer Eelde.

.

 

Jaarlijkse feestavond

Op de jaarlijkse feestavond gingen we deze keer met de bus naar Roden, waar wij in café onder de linden een heerlijke stamppot buffet kregen. Hierna werden wij in groepen ingedeeld om via een GPS apparaat drank te gaan smokkelen. Op bepaalde coördinaten lag drank verstopt en doormiddel van het GPS apparaat kon men dit opsporen. Bij terug komst in onder de linden was er nog gelegenheid om samen iets te drinken en bij toeval was er een Nederpopfestival in Roden. Bij onder de Linden waren er 2 zangers die het Nederlandse lied ten gehore brachten. Al met al een geslaagd feest.

.

In de bus naar Roden

 

 

Caravanbrand Bruilwering

Na afloop van de oefenavond kwam er een melding binnen van een caravanbrand op de Bruilwering. Het ging hier om een naast gelegen tuinen complex waar een caravan volledig is uitgebrand. Na enig zoek werk werd de brand gelokaliseerd en met één hogedrukstraal(180 meter) geblust. Foto's www.112groningen.nl Martin Nuver

.

Weinig over van caravan

 

Ongeval Burg J.G.Legroweg

Bij een ongeval op de Burg. J.G.Legroweg is één persoon gewond geraakt. Foto's 112 Groningen Martin Nuver/Jan Welles

.

 

Assistentie autoladder en ambu

Op zaterdag 8 maart moest de brandweer assisteren om een patiënt uit een woning te halen. De brandweer van Assen kwam met de autoladder om de patiënt horizontaal uit de woning te halen. Foto's Mark Poiesz/Jan Welles

.

Spinning marathon project Elf

Op zaterdag 9 februari hebben 12 brandweer collega's of partners mee gedaan aan een spinning marathon. Hier was het de bedoeling zoveel mogelijk kilometers te maken voor Project Elf (stichting die zich inzet voor KIKA) De brandweer wist 500 km te fietsen. In het totaal werd er die dag heel veel geld binnen gehaald.
.

 

Binnenbrand Fazantweg

Bij een binnenbrand aan de Fazantweg is er een behoorlijke roetschade ontstaan. De brand is ontstaan in een broodbakmachine en uit zichzelf gesmoord.

.

 

Een beetje werken aan de conditie

Een groepje fanatiekelingen heeft begin dit jaar voorgenomen om zondag morgen te gaan moutainbiken. Er wordt vanaf de kazerne gestart en ongeveer 2.5 uur gereden. Op zondag 20 januari was het wel een barre tocht door de hoeveelheid regen wat de week er voor was gevallen, was het een zware tocht van 35 km. Maar het is goed voor de teambuilding en de conditie. Het is de bedoeling dat de groep zich nog uitbreidt.

.


 

Nieuwjaarsreceptie

Elke eerste zaterdag van het jaar is er de nieuwjaarsreceptie van de brandweer. Dit jaar werden wij eerder uitgenodigd om een kou en warm buffet te nuttigen. Dit was aangeboden door Anne kregel ter gelegenheid van zijn 30 jarig dienstverband. Ook het jaarverslag werd uitgereikt en voor velen weer even leesplezier.

.

Het heerlijke buffet

 

Anne Kregel jr. 30 jaar brandweerman

Al 30 jaar brandweerman bij de brandweer van Eelde dat mag niet ongemerkt voorbij gaan.

.