2008

Gegevens wedstrijdobject en het incident.
De wedstrijd speelt zich af in het hart van Vries aan de Brink.
Op een mooie zaterdag in april, tijdens de bloemetjes markt moeten op het agrarisch bedrijf van de familie Boersma nog de nodige voorbereidingen getroffen worden voor het seizoen.
Een medewerker is op de deel van de boerderij bezig met slijpwerkzaamheden. De vonken regen veroorzaakt een brandje. De medewerker doet nog een bluspoging maar veroorzaakt kortsluiting en raakt gewond. Het brandje wordt een brand en bedreigt de rieten kap van het monumentale gebouw.
De collega, die buiten bezig is schrikt van het geschreeuw binnen en van de rook die uit de boerderij komt. Hierdoor komt vast te zitten in de balenpers waar hij aan werkte.
Een passerende vriend van Boersma ziet de rook ook en wil hulp bieden.
Door de drukte komt hij met zijn fiets ten val en vormt voor de brandweer een opstakel.
In verband met de bloemetjesmarkt op de brink,  die hierdoor is afgesloten, zal de brandweer en andere hulpdiensten via de achterzijde en de eigenweg naar de bewuste boerderij moeten gaan. Door de drukte in het dorp staat er een auto geparkeerd voor deze toegang tot de boerderij.

Wijze van aanpak (volgens de jury)
Na het inwinnen van informatie bij de alarmcentrale en ter plaatse van het incident zal de brandweer het incident moeten bestrijden. Ten eerste zal de alternatieve route en achteringang vrij gemaakt moeten worden van de geparkeerde auto. Na een buiten verkenning waarbij de medewerker in de balenpers wordt aangetroffen en een schouwing van het incident zal de prioriteit op de boerderij gelegd moeten worden. De brandweer moet aan iedereen aandacht schenken waarbij de mogelijke brand in de boerderij de hoogste prioriteit heeft.
Een binnen verkenning onder dekking van een hoge druk straal vormt een beter beeld.
Bij deze binnen verkenning kan de medewerker onder dekking van een straal gered worden. Deze medewerker moet met ernstige verwondingen inhalatie problemen naar het ziekenhuis gebracht worden.
In overleg met de ambulance medewerkers en een deskundige op het gebied van ballenpersen zal de bevrijdingstechniek van de medewerker buiten bepaald worden.
Deze medewerker gaat met ernstig been/voet letsel naar het UMC in Groningen.
De fietser komt met de schrik en een pijnlijk enkel vrij.

Uitslag en prijsuitreiking.
Door de burgemeester van de gemeente Tynaarlo, dhr. J. Rijpstra, is na afloop van de wedstrijden in Café “Onder de Linden” te Vries de uitslag bekend gemaakt en zijn de prijzen uitgereikt.
De nummers 1 en 3 gaan door naar de 1e ronde gew. 112 op 31 mei in Lemmer en de nummer 2 gaat ook door naar de 1e ronde gew. 112, maar op 7 juni in Smilde

Uitslag:

Het korps van Diever is eerst geworden met 1598 punten. Tweede is het korps van Peize geworden met 1586 punten en als derde is geëindigd het korps van Beilen met 1577 punten als vierde eindigde de post Eelde met 1563 punten en Zuidlaren eindigde als vijfde met 1477. In totaal deden er 9 ploegen mee.

KLASSE 112 BAAN: 1
  KORPS AANTAL PUNTEN
(tech.totaal)
AANTAL PUNTEN
(Totaalscore)
  OPMERKING
1 * Groep Diever 1118 1598   0
2 * Groep Peize 1006 1586   0
3 * Groep Beilen 1042 1577   0
4 Groep Eelde 988 1563   0
5 Groep Zuidlaren 972 1477   0
6 Groep Rolde 960 1470   0
7 Groep Dwingeloo 954 1464   0
8 Groep Roden 876 1316   0
9 Groep Gieten 888 1283   0

Foto's Hans Soyer

.

Vrijdag avond de auto wassen

 

Foto's Christa Bareveld, Els Blaauw en Sandra Ubels

.

2007

Dit jaar krijgt Eelde een nieuwe tankautospuit, in het kader hiervan heeft Eelde dit jaar de eer om weer een wedstrijd te organiseren.

Gegevens wedstrijdobject en het incident.
De wedstrijd speelt zich af in het hart van Paterswolde, op de kruising  Schoollaan met de Tonckensweg te Paterswolde.
Op een mooie zaterdag in april was een parachutist aan het springen op de luchthaven. Bij deze sprong is hij een heel eind uit de richting van de luchthaven terecht gekomen in een boom ter hoogte van de kruising Schoollaan met de Tonckensweg te Paterswolde.

Deze parachutist trekt de aandacht van een automobilist komende vanaf de Tonckensweg.
Doordat deze automobilist naar de man in de boom kijkt, ziet hij een auto op de Schoollaan over het hoofd en een aanrijding is het gevolg. Een van de auto’s schiet door tegen een elektriciteitskast aan en raakt onder stroom en in brand. De andere auto overrijdt een bejaarde vrouw met een rollator. De bestuurster geeft het stuur een kopstoot, omdat ze geen gordel droeg en raakt bewusteloos.

Wijze van aanpak (volgens de jury)
Na het inwinnen van informatie bij de alarmcentrale en ter plaatse van het incident zal de brandweer het incident moeten bestrijden. Na een schouwing van het incident zal in overleg met de ambulance medewerkers, de bevrijdingstechniek en de prioriteiten van de slachtoffers bepaald worden.
De parachutist in de boom heeft de laagste prioriteit, omdat hij aan het tuigje hangt waarmee hij anders ook aan de parachute hangt. De brand onder de motorkap van de auto kan met een klein blusmiddel bedwongen worden. Men kan niet bij de man in de auto, omdat deze onder stroom staat. Voor het afschakelen van de stroom, zal Essent gewaarschuwd moeten worden. De mevrouw in de andere auto, die de bejaarde voetganger heeft over reden, komt weer bij haar bewust zijn, zodra men het voertuig goed gestabiliseerd heeft en kan dan zonder meer gered worden. De hoogste prioriteit ligt bij de bejaarde vrouw onder de auto. Deze mevrouw zal dmv een spreider onder de auto vandaan gehaald moeten worden.
De brandweer moet aan iedereen aandacht schenken waarbij de bejaarde vrouw de hoogste prioriteit heeft, maar de brand zal tegelijkertijd gedoofd moeten worden.
De versufte mevrouw in de auto en de bejaarde mevrouw met beenletsel, zijn alle twee vervoert naar het UMC in Groningen.
De man in de auto en de parachutist kwamen met de schrik vrij.  

 

Uitslag en prijsuitreiking.
Door de burgemeester van de gemeente Tynaarlo, dhr. J. Rijpstra, is na afloop van de wedstrijden in het AOC Terra te Eelde de uitslag bekend gemaakt en zijn de prijzen uitgereikt.
Alleen de nummer 1 speelt de 1e voorronde van de gewestelijke wedstrijd op 2 juni in Westerbork.

Uitslag:

Het korps van Roden is eerste geworden met 1822 punten.
Deze ploeg speelt de 1e voorronde van de gewestelijke wedstrijd op 2 juni in Westerbork.

De volledige uitslag:

  1. Roden                             1822 punten
  2. Norg                                1772 punten
  3. Smilde                            1720 punten
  4. Diever                             1688 punten
  5. Rolde                              1640 punten
  6. Zuidlaren                        1640 punten
  7. Zwinderen                      1608 punten
  8. Emmeloord                     1598 punten

Bron www.abwc.nl

.

zware dag voor deze springer

 

 

2006

Zaterdag 22 april heeft brandweer post Eelde weer deelgenomen aan de provinciale wedstrijden. Deze keer moest de ploeg hun capaciteit laten zien in Gasselternijveen. Het ging daarbij om een brand in een garage bedrijf waar een illegale hennep kwekerij was gevestigd. Bij aankomst stond de eigenaar de brandweer al op te wachten met de melding "de brandweer is niet meer nodig". Dezelfde eigenaar werd boos toen de brandweer toch wou kijken en greep een pistool waarmee hij een paar schoten loste. De eigenaar werd door de ploegleden overmeesterd en overgedragen aan de politie. Daarna kon de ploeg verder gaan met de inzet in het pand wat toch best wel lastig was doordat er 2 deurklinken waren verwijderd. maar het is toch gelukt om de brand te blussen en een slachtoffer te redden. Eelde behaalde een negende plaats

.

De ploeg tas-hd 2006

 

2005

Brandweer Eelde speelt voor in Haren Tas-HD

.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Provinciale wedstrijden TAS-HD te Eelde 14-05-2005

Op zaterdag 14 mei zijn  er in Eelde de provinciale wedstrijden TAS/HD worden gehouden. De wedstrijd speelde zich af op de het terrein van AOC terra. Op zaterdag werd daar een lascursus gegeven voor het een medewerker van het bloemencorso. Op het  moment van de cursus maakt een vliegtuig een noodlanding vlak bij het gebouw. Hevig geschrokken rent de leraar naar buiten en belt 112 . De leerling was nog binnen en raakt ingesloten in het magazijn maar door een van de lasapparaten onstaat een brand met een doorslag naar het magazijn. En daar moest op worden ingezet. Het was een zeer leuke dag zowel voor de spelende ploegen als voor ons zelf . Het weer was bijzonder mooi.

Uitslagen : ABWC

Links : 112 Groningen

Wij als brandweer post Eelde bedanken een ieder die aan deze geweldige dag heeft meegewerkt.

Vooral gaat onze dank uit naar de vele sponsoren die deze dag mogelijk maakten.

.

Wedsrijdleider

.

Informatie inwinnen

 

.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Provinciale wedstrijden TAS-HD te Nieuwehorne

Kijk voor de punten lijst op www.abwc.nl

.

Dat heb je in Eelde niet!!!!!!

 

2004

Landelijke wedstrijden te Ermelo

.

Onderweg met een voorbijganger

Gewestelijke wedstrijden

.

Informatie inwinnen van de BHVer

Provinciale wedstrijden

.

De aankomst

 

2003

Brandweerwedstrijden klasse 1 lage druk 24 mei 2003 te Hoogezand

.

Het object